"Държавата на Златките" умира, да живее "Държавата на Пенките"

Big Brother не трябва да бъде оплюван и съден
26 ное 2013 19:36, Александър Попов
61
"Държавата на Златките" умира, да живее "Държавата на Пенките"
Снимка: Big Brother All Stars

Всеки, който се е загледал в Big Brother, си е задал поне един път въпроса: "Боже, това ли са ни звездите?". В зависимост от формата питането се променя на "Това ли са ни ВИП-овете?". Естествено, че не са. Това са медийните герои, които с малки изключения са известни с известността си. Можете да ги видите на всяко парти, но това не означава, че имат някакъв звезден или ВИП статус. Те са там, за да "заголят бедър" или да пуснат една фалшива усмивка на фотографите. Да поддържат медийния си образ, защото това е единственият им капитал. Хората със статут в светското общество няма как да попаднат в подобен формат, защото не биха жертвали репутацията си срещу определен хонорар.

Така остават жадните за слава, които нямат почти нищо зад гърба си или най-много да са спечелили някой от хилядите конкурси за мис и са готови на всичко за своя миг слава.

Появата като светски персони на Златка Райкова и Златка Димитрова преди години роди крилатото определение "Държавата на Златките". Плеймейтките бяха носител на събирателния образ на девойки, за които е важно на всеки грам мозък да има 500 кубика силикон.

Гледайки сегашния Big Brother със звучния завършек All Stars, зрителите остават с впечатлението, че Златките са си направо супер. Златка Блек дори е научила европейските столици. А шетнята й в кухнята може да умили всяка домакиня. Русата Златка, която доскоро влизаше в хрониките единствено с някоя изцепка в заведенията и разменен шамар с Азис, сега е щастливо влюбена и пърха от щастие, само гледайки на снимка новото си гадже - ММА боеца Георги Валентинов. Почти като в турски сериал.

Те обаче не изпъкват толкова заради личните си качества, колкото на фона на останалите "звезди". Незнайно защо продуцентите са решили да издигнат на пиедестал Русата и Черната.  Любителите на конспиративните теории твърдят, че това е зловещ план за затъпяване на нацията. Според други това си е представителна извадка на нацията.

Независимо дали някоя от теориите е вярна, трябва да ръкопляскаме на Big Brother. Защото ни показва някаква реалност, срещу която трябва да се борим с всички позволени средства. 

Как ли биха коментирали изпълнители като Васил Найденов, Лили Иванова, Георги Христов, Йорданка Христова своя "колега" Джийсън? Момчето сигурно е много добро по душа, но едва ли участието в Big Brother ще му помогне да се развие на музикалната сцена. Няколко интервюта повече - това ще е единствената му полза. Хората ще го запомнят като "крадеца на козметика", а не като един от талантите в X Factor. Тези, които имат способност да помнят незначителни глупости, могат да го свържат и като другарчето на Пенка.

Като стана въпрос за Пенка, явно тя ще е следващият събирателен образ, а догодина дори може да научим името на ромката, от която тръгва светската революция.

Изтърканите "Златки" ще дадат път на актуалните "Пенки". Неграмотно поколение, за което не е важно да завърши дори основното си образование - важното е да има спонсор. Може и на 60-70 години. Възрастта не е порок, когато кесията прелива. Трябва да благодарим на Big Brother, че ни "рисува" една картина след едно-две десетилетия, когато "Пенките" едва ли ще ни правят впечатление.

"Пенките" обаче трябва да стискат палци бизнесмените да не са като Недялко от Ямбол. Човек, който си живее в някакъв собствен свят, в който глупостта носи някакви приходи. И 1000 изкарани лева, след като се е появил по телевизора, му дават самочувствието да се нарича шоумен и бизнесмен.

Мрачната бъдеща картинка би изглеждала така. Фолкпевица или Джийсъноподобен пее, докато в сепарето на дискотека или чалготека някоя "Пенка" вие частен танц на Недялкоподобен бизнесмен. Хората, които са запазили някакво самосъзнание и етикет пък ще изглеждат не на място. Точно като Денди...

Затова не е необходимо да си го изкарваме на Big Brother. Предаването е повече от поучително и всеки трябва сам за себе си да види дали има допирни точки със "Златките", "Пенките", "Скалите". И да види как те се приемат извън семейния им и приятелски кръг...
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
3
 
! Отговори
Pepiiiiiii преди 10 години
Здравейте, с удоволствие чета бг-новините от чужбина и сега още повече се радвам че избягах, особено когато гледам как се харчи всяка информация за тази мазна, проста и грозна ***, Златките и простотията на чалга гилдията. Е драги мои няма как да станем европейци докато това не се промени, явно доста още хляб има да ядем .....
52
0
 
2
 
! Отговори
Сашо, много куц преди 10 години
анализ. Златките се държат достойно, те наистина са се развили. И в други страни има същия тип знаменитости. Държавата ни е малка и изпъква всеки недостатък. Пенка-да, има определена цел на избирането и. Не разбирам защо етническите българки приравнява ш на ромки, това е наистина голяма грешка. да си живее всеки, но не и да се поставят фалшиви имена. Етническите българи зса застрашени. Джийсън... В други страни учстниците в ББ се облагат с данък, помисли защо. И за какви характери говорим въобще
51
0
 
2
 
! Отговори
MAAFAKA преди 10 години
До АнонименАМИН!!!!
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пенка може да е пример на медиите и на техните малумни режисьори , които се стремят към всякакви простотии , само някой да им прочете написаното , и пенка може дас е пример на Факултето и Столипиново и е до там , една обикновенна *** *** , само че се шляка не на Лъвов мост или Околовръсното , а с някой 60 годишен , вече при *** не ме учудва нищо , но не ни занимавайте с техните простотии
49
0
 
15
 
! Отговори
Отврат преди 10 години
Няма ли да го махнете това човешко недоразумение от първа страница???
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
махнете тази *** от снимката бе
47
2
 
13
 
! Отговори
Таня преди 10 години
Колко време ще гледаме снимката на тази *** грозотия,хайде махайте я вече,че ми се повдига.
46
5
 
6
 
! Отговори
теле-зрител преди 10 години
аийде сега пък!какво се възмущавате толкоз.какъвто народът..... такива са и тв шоутата за него.Защо се учудвате.Това сте си пожелали да гледате като реалити шоу.Недейте дао бвинявате режисьорите на тв формата!искате чалгаджийки,мутрички и измислени тв звезди.Е сега си ги гледкаъте тихо и не се оплаквайте!Твавие и манталитето.
45
5
 
11
 
! Отговори
айде ва преди 10 години
Тази е гадна твар , толкова хубави *** има а сложили този прилеп .....плаши ме .
44
3
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Какво се учудвате каквато държавата такива и виповете !
43
2
 
9
 
! Отговори
Мад преди 10 години
И не се научихте къде да пишете "и" и "й". Голям проблем на много от вас, а се имате за много умни :)"някой хора" !?wtf
42
1
 
10
 
! Отговори
МВЩС преди 10 години
ПРОДУЦЕНТИТЕ НА ТАЯ ГАДОСТ ЩЕ СИ ВЗЕМАТ МНОГО ПАРИ А НАС ЗРИТЕЛИТЕ КУЧЕТА НИ ЯЛИ- И КАТО СТЕ ГЛУПАВИ ,, ПУСКАЙТЕ,, ЕСЕМЕСИ, ТАКА СТЕСЕ ОСТАВИЛИ В РЪЦЕТЕ НА НЕГОДНИЦИ- НЕ ДЕЙТЕ ДА РЕВЕТЕ
41
1
 
14
 
! Отговори
mene преди 10 години
*VIP brother - ALL ASS *
40
10
 
16
 
! Отговори
зизо преди 10 години
държавата на Пенките я създаде Тодор Живков той той раздаваше апартаменти на татковците на пенките защото са многодетни тези апартаменти бяха строени с парите на спестовниците които така и не получиха жилища но се лишиха заради това от деца татковците на Пенките изядоха българските деца в буквалния смисъл радвайте се сега
39
0
 
30
 
! Отговори
kaka преди 10 години
Толкова е просто - ***!!!!
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсурдното е това, че сериозни психолози,писатели, анализатори се съгласяват да коментират абсурдното "звездно" шоу. А като става въпрос за образователно ниво, защо и Златка Р. не беше подложена на тест като този на ромката, след като непрекъснато ни се повтаря от водещия, че тя печели 50% от гласовете? Може би и от нея ще научим някоя географска или историческа новина! Не е смешно, просто е невероятно тъжно !!
37
5
 
9
 
! Отговори
Абе преди 10 години
толкова е просто,щом започне скапания Брадър,врътвате копчето на нормална ТВ-ТВ7,Алфа илидори само на музикален канал....
36
1
 
11
 
! Отговори
езиковед преди 10 години
И цялата тази менажерия е титулувана *VIP brother - ALL STARS * - разбирай *подбрано сред най-доброто*.........Бива ли чак такава .....нравствена долнина ??? (последното е цитат - за незавършилите средно образование..)
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mahnete snimkata na zaia ***,kolko o6te da ia gledame taia smrudla
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МунчоДързост и красота е по-интелигентен сериал! И там поне гледат да подбират участниците да са естетически приятни.